Românul în fața schimbării

Zilele trecute am discutat cu prietenul meu plecat în Anglia, Robert.

L-am apelat pentru că eu nu mai înţeleg ce se întâmplă, eu nu înţeleg de ce se urăsc homosexualii, de ce urlă biserica la enoriaşi,  nu înţeleg de ce trăiesc într-o ţară atât de ciudată.

Robert mi-a explicat în felul următor:
 Eu ştiu trei limbi: română, maghiară şi engleză; asta îmi conferă dreptul de a urmări presa  în 3 limbi şi din trei ţări diferite.

Masha, răutate, prostie şi venin câtă văd în presa din România, nu văd în nicio altă ţară. În condiţiile în care reperele voastre sunt presa aceasta veninoasă şi de cele mai multe ori stupidă, este normal ca şi populaţia ţării respective să fie asemenea presei. Gândeşte-te, acei oameni care urmăresc televiziunea românească, mai mult ca sigur n-au ieşit în străinătate să observe comportamentele normale Europene, practic ce văd la televizor pentru ei este normal şi de bun simţ.

Alt prieten mi-a explicat şi de ce romanul ţine atât de mult de biserică şi la ura lui vis-a-vis de ce nu cunoaşte (homosexuali, prostituate, religie, schimbare, etc.)

Romanul este născut cu reguli  și norme clare: te naști, trebuie să te rogi, trebuie să mergi la şcoală, trebuie să te măriţi/însori, faci copii, ieşi la pensie şi mori.

Orice comportament care în capul romanului tipic, interferează cu acest comportament normal – nu e bun, e greşit- şi trebuie schimbat. Dacă normele cu care este obișnuit românul tipic, ar cadea… atunci acel om n-ar mai știi ce să facă, pentru că nu i-a fost permis niciodată să funcționeze singur și independent de reguli.

În acest moment, dacă românul de care vorbesc mai sus ar avea  un copil cu dizabilităti, sunt convinsă că s-ar gândi să-l arunce în tomberon pentru că e defect, ATÂTA ŞTIE, asta vede la televizor şi în jurul blocului lui; atunci asta face.

Mulţi români par atipici dar se mint până şi pe ei. Exemplul concret este Mihaela Rădulescu care pozează în imaginea toleranţei întruchipate, dar în momentul critic, în care s-a gândit că: copilul ei ar avea şanse să fie homosexual, ce-a făcut? I-a înjurat pe faţă făcându-i bolnavi.

În momentele critice adevăratele comportamente ies la iveală, iar în momentul critic al Raduleascăi, aceasta şi-a dat arama pe faţă. Majoritatea procedăm asemeni ei, nu este ea caz izolat, din contră.

Acum înţeleg de ce în ardeal persoanele par mai deschise la minte – datorită ungurilor şi saşilor. Dacă până în această zi, specualm doar acest aspect, acum l-am întărit 100% la mine-n suflet şi minte. Toţi românii din ardeal, nu se puteau civiliza mai mult decât alţii fără o forţă şi ajutor extern, în cazul prezent maghiarii.

Venirea ungurilor în ardeal, ne-au permis nouă ardelenilor să facem cunoştinţă şi cu alte comportamente de care eram străini. Comportamentul de român înapoiat a fost potolit puţin de ungurul mai evoluat care a venit în ardeal.

Observ tot mai clar faptul că mândria şi orgoliul românesc ne duc la pierzanie, încet dar sigur.
Nu mai avem de ce să fim orgolioşi, nu mai avem nimic, nici suflet şi nici bani, atunci de ce să fim mândri pentru nimic?

Este neapatrata nevoie de a ne inchina în faţa englezului de exemplu, rugându-l să ne educe, nu să urlăm la el când îi  merge mai bine.

Este timpul să schimbăm absolut tot ce-am învăţat, ce ne-a învăţat mama şi bunica nu mai puşcă pe lumea actuală. Noi vrem să ramanen la nivelul bunicii, dar toată lumea asta largă ne împinge spre evoluţie; din acestă cauză românul  este dezechilibrat şi nu mai înţelege ce se petrece. 

 SCHIMBĂ-TE ROMÂNE şi-ţi va merge minunat, dar schimbă-te în ceasul 100.

Tanti spune tot si pe facebook


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s