Toate întrebările duc la: cine-i de vină?

Din păcate, perioada de comunism (care teoretic ar trebui să fie de mult uitată), ne-a alterat viața și statutul ei și-n timpul prezent.

De ce spun asta?
Din toate studiile de specialitate, din experiența mea de viață și a altora, am concluzionat că în prezent există două tabere :
1. Tabăra majoritară care niciodată nu consideră că este momentul potrivit să ofere explicații, indiferent de actele comise sau de punctele de vedere susținute.

Acești oameni au o tendita tot mai pregnantă de ascundere sau nuanțare a realității. Tot în această tabără am descoperit în mod dureros ce înseamnă ipocrizia în adevăratul sens al cuvântului.

Ipocrit ești atunci când știi adevărul dar îl păstrezi pentru tine, susținând  alte lucruri decât cele în care crezi (astfel inducând în eroare persoanele din jurul tău, mai tare decât erau înainte de a te cunoaște). Mai grav este că acești ipocriți sunt deranjați de alții diferiți lor (care spun/susțin adevaraul), reducându-i la tăcere cu agresivitate verabala sau fizică.
2. Tabăra oamenilor care știu în mod subconștient/conștient ce înseamnă veridicitatea, oameni care doreasc să izbutească demn, onest și etic în această viață, dar care sunt permanent bruiați de cei din prima tabără.

Oamenii dornici și flămânzi de adevărata cunoaștere, cea reală, nu cea proiectată de minți bolnave și leneșe (care manipulează tot din jur pentru scopul propriu) sunt în permanență blocați în ceea ce-și doresc.

Blamând în mod constant adevărul și oamenii care îl susțin, șansele că el să triumfe în timp sunt minime. Probabilitatea ca Viitoarele generații sa învețe numai minciuni despre timpul în care trăim noi acum sunt URIAȘE.
Șansele ca viitoarele generații să se ajute în mod real de pe urma a ceea ce lăsăm noi, sunt minime. Generația tânără va avea reale dezechilibre mentale și sufletești în momentul în care va realiza c-au fost mințiți cu nerușinare. (asemeni generației mele)

Practic, tabăra ipocritilor care nu suportă realitatea dureroasă nuanțând-o deziluzional, are toate șansele să perpetueze minciuna bolnavă pe care o trăiesc. Minciună care a distrus vădit părți reale ale trecutule, distruge prezentul și oamenii normali ai lui, iar de cei care vin după noi vor învață din clasa întâi minciuni scrise din dorința artificială de fericire constantă.

Un articol pentru cei care DEJA cunosc multe esenţe (click pe roşu:)
Câţiva oameni cu adevărat toleranţi, educaţi în spiritul vechi (în care asumarea făcea parte REALĂ din evoluţia personală şi a maselor), oameni de cultură empatici şi cu mult prea mult bun simţ comparativ cu majoritatea; au venit să mă întrebe:
,,Masha, nu înţeleg ce are lumea cu mine. Încerc să fac să fie totul bine, mă comport cât de tolerant şi cu bun simţ pot şi cu toate acestea, majoritatea îmi spune  că sunt într-un fel sau altul, dar nimic poztiv.

Ei scot în evidenţă cât de mult posibil faptul că sunt: antisocial, prea sociabil, rebel, prost, că nu ştiu să fac lucrul x sau y asa cum fac ei, dar niciodată n-ar aprecia ceea ce EU văd de apreciat.
După ce mă cunosc, deşi nu le fac chiar nimic, din contră încerc să le ofer căldură, cultură, exemple prin mine nefiind agresiv în comportament, ei preferă să plece urlând toate aspectele enumerate mai sus, sau mai grav: că-s nebun, prost, total intolerant şi lista poate continua.”
gandhi-augustl-fbs După mult timp m-am prins unde este problema.
În sociatetea Românească de azi au rămas prea puţini oameni care deţin un real bun simt şi o educaţie adevărată care transcende egoul, ura, aroganţa şi frica de altul mai bun şi evoluat cu comportamente demne de urmat, nu de luat în batjocură.
Explicaţia mea a fost pe cât de dureroasă pe atât de simplă:
Nu poţi cere unor bovine (cei din prima tabăra) să vadă boul de aur (cei din a două tabără), asta i-ar face să-şi dea seama cât sunt de bovine şi ar realiza că pentru a deveni una de aur trebuie multă muncă şi asumare. Nu poţi cere unor oameni total intoleranţi (care se cred totuşi toleranţa întruchipată) să vadă ce reprezintă toleranţa reală.

Te rog, nu te mai lăsa manipulat de nişte oameni în esenţă simpli, cu raţionamente simple, plini de temeri şi ură faţă de altceva mai bun. Vei ajunge să nu mai ai încredere în tine şi judecata ta. Ei, cei din prima tabără, bovinele, au o încredere majoră în potenţialul lor, poatential care pus în practică nu valorează mare lucru. Ei trăiesc doar cu iluzia bolanva că-s perfecţi şi minunaţi. Un om cu adevărat inteligent, educat şi tolerant se întreabă în permanenţă. Doar un om cu adevărat dotat atât din punct de vedere mental, cât şi sufleteşte vrea să înţeleagă TOT ce-l înconjoară, vrea să vadă toate esenţele ,,problemelor,, sau ale aspectelor pe care nu le înţelege cu adevărat, vrea mai multe puncte de vedere şi le îmbrăţişează cu drag pentru a extrage din ele  ceva mai apropiat de adevăr (punctele unilaterale sunt vitale doar pentru cei care trăiesc în minciună). O dată ce te apropii mai mult de adevăr: frica, panica, ura dispar şi  vei trai cu adevărat liber iar tot ce observi în jur te va afecta mai puţin. Înţelegând mai multe în mod real şi asumat devi din ce în ce mai puternic, iar bovinele nu te mai pot călca în picioare nici dacă se adună în turmă.
Nu-i crede! Atât îţi cer şi vei reuşi! Întreabă-te în permanenţă (asta este esenţial), dar răspunsurile ia-le de oamenii: educaţi, asumaţi,responsabili atât faţă de ei cât şi de alţii, cu bun simt, oameni de cultură, toleranţi cu adevărat, inteligenţi, calzi, blânzi, curaţi şi bine îngrijiţi.

how-to-get-people-to-tell-the-truth2-620

Adevărul în adevărata lui formă și stare, este deja o virtute exclusivă, (în realul sens al cuvântului) doar pentru cei puternici și inteligenți .


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s