De ce suntem singuri?

În ultimul timp observ tot mai multe persoane singure şi/sau nefericite. Persoane care acuză (majoritatea femei) şi persoane care jignesc şi fug de responsabilitate deşi o doresc (majoritatea bărbaţi).

Ce-am învăţat eu din greşelile trecutului (al meu şi al altora), sunt nişte lucruri de bun simţ pe care fiecare dintre noi trebuie să le cunoască:

1. Uita-te în oglindă şi fii realist.
Indiferent dacă prietena/ul tău are pe cineva care arată beton, o persoană cu bani , mega inteligent/a, devreme acasă, respectuoas/a etc. TU uită-te la tine nu la prietenul/a ta/u.

Poate eşti o persoană respingătoare din punct de vedere fizic şi n-ai avut educaţia esteticului, sau ai refuzat să te îngrijeşti pentru a masca nişte defecte.

Într-o lume de oameni slabi de exemplu, nu mulţi caută persoane obeze. Faptul că eşti supraponderal/a ar trebui să te îngrijoreze înaintea faptului că eşti singur/a. Slăbeşte şi poate vei fi puţin mai activ fizic în căutarea unui partener.

Hainele, deşi nu ne convine să acceptăm schimbă mult percepţiile, pot masca şi ascunde nişte defecte. Dacă aceste defecte sunt văzute târziu poate mai sunt trecute cu vedederea, dar la
început ele captează atenţia in mod negativ. O ţinută casual, aerisită face mai mai multe furori decât una încărcată sau una accesorizata în excess.

Nu numai sufletul contează, el contează după primul simţ care se pune în mişcare: văzul!

Tot mai puţină lume foloseşte parfumuri şi deodorante. Omul are 5 simţuri ,,clasice,, printre care şi mirosul. Un parfum bun se simte în autobus, bar, bibliotecă  şi atrage atenţia într-un mod plăcut. Ideal ar fi să deţinem minim două parfumuri: unul fresh de zi şi unul mai dulce sau puternic de seară. (răspund mesajelor private dacă are cineva nevoie de educaţie în acest sens; parfumuri doar, la haine există deja prea mulţi ,,experţi”)

2. Poate nu ai studii superioare lucrând într-un mediu de oameni needucaţi sau poate Tu nu ai bani şi-un job. Nu te poţi aştepta ca un om cu educaţie să stea cu ţăranul de la oraş şi să-i explice ce n-au făcut părinţii acasă. Nu te poţi aştepta să intre cineva în viaţa ta şi să-ţi arate calea găsirii unui job perfect, sau al unui limbaj decent.

Pune-te pe picioare, nu te mai văita că eşti singur şi cu siguranţă într-un loc de muncă demn vei găsi oameni demni.

3. Poate tu stai cu părinţii iar ca bărbat (de exemplu) nu te poţi aştepta să cucereşti o femeie independentă/frumoasă şi inteligentă, (o astfel de femeie are nevoie doar de bărbat, nu de încă o muiere la pachet). Dacă te gândeşti cumva că femeia va veni cu spaţiul ei şi-l va împărtăşi cu tine, mai gândeşte-te o dată: vei ajunge un sclav în faţa ei sau va trebui să suporţi N reproşuri justificate pentru că nu ştii face nimic, părinţii fancându-le o viaţă pentru tine. O femeie independentă are nevoie de un bărbat independent care ştie a se descurca singur.

Ca femeie, locuind o viaţă cu părinţii înveţi să fii cicălitoare la maxim, mega grijulie asemeni unei mame, prea tipicară, înveţi să depinzi prea mult de cei de lângă tine, sufocandu-i. Bărbatul apreciază să ştii găti bine, dar nicioadata nu va aprecia o femeie cicălitoare şi needy.

4. Uită-te la caractarul tău.

Dacă eşti impusliv, timid, agresiv,  prea pasiv, isteric, dacă nu ştii să le respecţi timpul altora, dacă nu ai cuvânt, dacă cauţi permanent atenţie, dacă prietenii au fost pe primul loc toată viaţa, dacă eşti trist şi nu aduci nimic pozitiv, dacă bei pentru a uita aspectele enumerate de mine mai sus, dacă joci  jocuri de noroc sau te vaiţi continuu şi cicăleşti, nu te aştepta să te iubească şi înţeleagă cineva mai decent decât tine. Toţi sperăm la cineva mai bun, dar să nu uităm că şi persoanele superioare nouă, speră la cineva peste ele.
Dacă totuşi cineva te acceptă în aceste condiţii, este vremea să laşi orgoliile nejustificate şi să-i săruţi tălpile pentru că s-a ataşat de-o fiinţă asemeni ţie. Un om care ştie ce doreşte, simte orgoliile fără fundament de la o poştă, iar în acest caz riscul să pari penibil şi cu adevărat idiot sunt mari. Dacă nu ai mare lucru de oferit, sau ai multe trăsături negative (fizice sau/şi de caracter) dar eşti mândru nevoie mare în zeroul fiinţei tale, acest aspect este un turn off teribil.

3. Ai un copil sau mai mulţi. Toţi fugim în ziua de azi de responsabilitate, este normal să ai eşecuri peste eşecuri, mai ales dacă copilul în cauza este temperamental. Nu poţi cere nimănui să te accepte aşa, iar dacă cineva care nu este perfect o face, ar fi bine să-i mulţumeşti nu să-i cauţi defecte.

4. În cazul în care ai multe din trăsăturile enumerate de mine la punctele anterioare, este cazul să:

Recunoşti că TU ai probleme, nu toţi cei din jurul tău. Alţii poate au comportamente normale/demne dar ţie, din cauza lipsei de educaţie şi caracter îţi displac teribil. E vremea să nu mai acuzi tot ce este în jurul tău şi să te reinventezi pentru a avea ce-ţi doreşti cu adevărat.

Nu mai lupta cu ceea ce ştii Tu, poate nu ştii ceea ce trebuie dacă eşti singur; şi este timpul să afli. Aflarea a ceea ce trebuie sa ştii, nu a ceea ce ti-a adus eşecuri peste eşecuri se poatea realiza doar daca laşi garda şi Egoul jos.

Nu-ţi mai proiecta caracterul, orgoliul, delăsarea, frustrarea, prostia în alţii; văzând la tot pasul oameni care nu-ţi plac (nu-ţi plac pentru că vezi în ei trăsături care sunt pregnante în tine), fi onest cu ceea ce ai de oferit în primul rând cu tine, după care cu ceilalţi. Oricum în timp se vede cine eşti cu adevărat, chiar dacă-ti minţi până şi propria persoană. Lasă-i pe alţii şi cunoaşte-te în mod real pe tine, acceptă-ţi trăsăturile negative şi schimbă-le înainte de a te vaita că: NU TE IUBEŞTE NIMENI.
Învaţă să te iubeşti şi respecţi tu pe tine pentru ceea ce eşti cu adevărat, după care poţi avea această pretenţie de la restul.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s