Norvegia – o ţară normală

Nu am scris niciodată nimic despre Norvegia, dar astăzi mă simt datoare să o fac.

Cristian Pîrvulescu despre cazul Bodnariu <– click
Am locuit în Norvegia timp de un an şi jumătate (cumulat). Am urmat un program de voluntariat, program care mi-a permis mie şi altor colegi voluntari:  să călătorim enorm de mult în acesta ţară şi să învăţăm cum funcţionează ea.

Ţin minte şi acum, că-mi întrebam colegii: ,,Oare de ce noi, nu putem învăţa de la ei? De ce nu putem respecta nişte reguli, de ce nu împrumutăm anumite unelte care să ne aducă beneficii ca si naţiune?”

De cele mai multe ori răspunsul era: ,,Pentru că încă suntem un popor de barbari, popor care nu înţelege  ce înseamnă să fii civilizat.”
Nu înţeleg de unde atâta ură din partea românilor, români care bineînţeles, n-au călcat niciodată pe tăram Norvegian şi n-au avut absolut nicio legătură cu această ţară.
Prima oară vreau să vă spun că statul Norvegian încurajează toată populaţia care se află în Norvegia să facă copii, cu cât mai mulţi, cu atât mai bine.

NU, nu e o gândire comunistă, nu vor să se înmulţească şi să cucerească, ci doresc mai mulţi indivizi într-o ţară unde natalitatea este îngrozitor de scazuta.
Statul Norvegian oferă consultări ginecologice gratuite mamelor (de orice naţionalitate, atâta timp cât locuiesc în Norvegia) şi nu numai. Orice femeie care rămâne gravidă în Norvegia beneficiază de foarte multe avantaje, în mod gratuit. Am văzut acest lucru cu ochii mei, deoarece o colegă volutara a rămas gravidă. Pentru gravide, mame şi copii, Norvegia este raiul.
Norvegienii au reguli stricte pe care le urmează aproape fiecare cetăţean, mai puţin românii, musulmanii şi polonezii, în rest, majoritatea sunt educaţi.

Ce-am învăţat din experienţa Norvegia:

-Ca o ţară să funcţioneze, cetăţenii trebuie să se supună regulilor statului.
Ca român, dacă te duci şi-ţi baţi în Norvegia copilul, pentru a-l face martir creştin, DA, eşti pedepsit, aşa cum ar trebui să te pedepsească fiecare stat civilizat.
Norvegienii au grijă excesivă de copii lor şi nu concep abuzul fizic. Posibil din cauza aceasta, copii norvegieni ajung adulţi fără prea multe frustrări şi probleme.
În media se susţine că norvegienii nu au tradiţii, fiind un popor de atei neo-marxişti.
Mi-am petrecut crăciunul în sânul unei familii de norvegieni şi am rămas marcată in sens pozitiv.

De sărbători, se adună toată familia la unul dintre membrii ei, acasă. Indiferent dacă familia iniţială s-a destrămat datorită divorţurilor, ei se întâlnesc toţi, cu mic cu mare, lăsând în trecut problemele şi neînţelegerile.
Norvegienii cânta colinzi, joacă jocuri de societate, se relaxează şi au brad împodobit.
Norvegienii au biserici şi au liber acces în ele. njrrG799iu5s17ZFsJRcVt1GgtJ_4bACexwn4ntwtZs=lillehamer

Norvegienii sunt oameni educaţi, respectuoşi, cu foarte mult bun simţ şi valori morale.
Vă rog, dragi cetăţeni, nu mai credeţi toate minciunile scrise de dragul publicităţii. Gândiţi-vă că nu aveţi suficiente unelte pentru a crede un articol sau altul, şi nu vă mai exprimaţi păreri care nu au nicio legătură cu realitatea. Ne facem de râs, iar eu m-am săturat să mă fac de râs datorită unora dintre voi.
Mulţumesc


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s