Microuniversurile sunt reflexia Universului

Simţi că nu ştii cum să te porţi în anumite medii, deşi eşti adult?
Observi că nu ştii când trebuie să taci sau să vorbeşti, să ignori sau să ajuţi?
Ai impresia că oamenii sunt răi dacă nu au răbdarea ta, tactul tău, viziunile tale, experienţa şi educaţia ta?
Ai fost învăţat că cei cu şcoală sunt superiori şi că drumul lor în viaţă este mai simplu?
Ai o funcţie de conducere dar nu ştii schimba un bec, face un foc, deschide uşa unei femei bătrâne, spune mulţumesc, scuze sau te rog?
Îţi place să dai ordine altor adulţi sau îţi place să nu te implici deloc pentru că asta presupune responsabilitate?
Vă ofer 30+ de sezoane din unicul Show pe care l-am urmărit şi reurmarit. Umila mea părere  este că acest Reality-Show este primul experiment uman/social de asemenea anvergură, experiment unde se  doreşte  observarea factorilor care apropie oamenii şi a factorilor care-i dezbină.
Survivor testează clădirea relaţiilor sociale între carcatere diamentral opuse, oameni de culori, vârste, credinţe şi medii diferite, punându-i într-un univers neprielnic şi lăsându-i acolo 32 de zile pe cont propriu. În fiecare zi, sau la două zile, tribul îşi ejectează câte un membru pe anumite considerente.

Dacă ne focalizăm pe parcurcul episoadelor asupra aspectelor sociale, vom observa că: anumite tipologii de oameni sunt în fiecare sezon primele excluse.

Toţi considerăm că socializarea este ceva facil, că e ceva ce vine natural. Nimic mai greşit. Totul vine natural în mediul în care trăim, pentru că cei din jurul nostru nu au tăria să ne spună direct anumite aspecte şi pentru că le vine greu să ne excludă.
Oferind o şansă acestui serial, vom observa din exterior interacţiunile umane şi vom înţelege total diferit acest aspect al socializarii, care nu vine deloc gratuit.

Devine evident că puterea reprezintă putere atâta timp cât e ţinută secretă, că diplomaţia este o armă nebănuit de importantă atunci când nu doreşti să fii exclus, şi că uneori e bine să tacem din gura.
Vom observa cum din oameni devenim animale atunci când vine vorba de hrană, apă sau putere; şi multe alte aspecte care ne-ar ajuta şi pe noi, din punct de vedere social să rămânem în viaţă fără probleme.

Toate microuniversurile se oglindesc în macrounivers şi vice-versa. Dacă înveţi cum să te porţi cu 20 de oameni în junglă, sigur vei învaţă să te porţi cu 200 de oameni dintr-un oraş.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s