Povestea Referendumului Pro Familia Tradițională

1. Oricât de tare detestăm partidul PSD, de această dată nu cred că s-au dat ordine interne la modul serios pentru a mobiliza lumea la vot.

De ce spun asta?2-e1524654379235.jpg

Pentru că nu s-au organizat concerte, nu s-au dat mici și bere în weedenduri, nu s-au făcut promisiuni viitorilor votanți, etc. Oricât de tare am vrea să amestecăm direct PSD-ul în această campanie, eu consider că  PSD  nu a avut absolut nimic de câștigat de pe urma rezultatului referendumului.

În altă ordine de idei , PNL nu a anunțat niciodată public faptul că susține referendumul, ci și-a lăsat membrii să decidă ce vor face în mod independent (asta sugerând clar neutralitatea în sine a partidului, nu a membrilor).

În mod evident pentru mine, PSD a dorit să se rupă în mod elegant de o parte din electorat pentru a câștiga altă categorie de votanți + pentru a face pace cu UE și fondurile ei.

Unicul beneficiu PSD în toată porcăria aceasta a fost faptul că el a decis Momentul în care să se desfășoare acest referendum. Ingrijoarerea mea nu reprezintă un referendum pe o temă irelevantă în esența , ci momentul ales ca acest referendum să se desfășoare. Ne aducem aminte faptul că Psd a amânat referendumul, de ce? Ce avut de câștigat acum și nu atunci?

2. Entitatea care a încercat mobilizarea populației la vot e BOR.

Mulți preoți au îndrumat enoriașii spre vot și multe capete ‘’iluminate’’ care aparțin sau au legături cu biserica, au investit bani în campania pro referendum.

646x404e519239f-8b47-49e6-9cc8-92e55cacc947

De ce?

a) Pentru că Biserica știe de câțiva ani faptul că pierde teren pe plan global și era necesar să-și fidelileze enoriașii pe plan național.preoti1

b) PSD are tot mai puțină nevoie de biserică pentru că electoratul adus de BOR nu mai este suficient. Referendumul a confirmat faptul că electoratul creștin nu mai este atât de numeros ca în anii trecuți.

3. De ce s-au coalizat vizibil BOR, Coaliția pentru Familie și anumiți intelectuali creștini? Posibil pentru că au dorit să vadă cât electorat pot aduna în cazul unui nou partid înființat cel mai probabl de către Coaliția pentru Familie.

4. Bonus:

Klaus Iohannis a votat la final, fără soția lui pentru simplu motiv că e Președintele Tuturor românilor și nu era just să-și boicoteze o parte din electorat. Poziția în care se află dânsul nu-i permite luxul boicotului așa cum și-au permis alții pe poziții mult mai irelevante.19961605_2162843387275314_7283316279959761011_n_508_tb730


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s