Cine te crezi? – Puternică.

Fiind un om extrem de social am avut ocazia de a cunoaşte multe femei nefericite. Fiind şi eu femeie, mai sunt şi eu la rândul meu, uneori nefericită.
Diferenţa între femeile care au o stare aproape continuă de nefericire şi unele care trec peste ea destul de rapid, neblocandu-se în dramă se realizează o dată cu experienţa.
Mitul în care femeia trebuie să fie disciplinată, cuminte, gospodină, devreme acasă a devenit o mare grosolănie în contextul în care bărbaţii şi-au schimbat total optica cu privire la propria lor masculinitate şi la încrederea în sine.
1798873_1014814998539086_1330100773967029941_nMarea majoritate a femeilor greşesc mult când îşi pun speranţele într-un singur bărbat. O dată cu experienţa(dacă eşti şi puţin inteligentă) înveţi să: te descurci singură în majoritatea situaţiilor, să analizezi bine anumite conjuncturi înainte să te arunci orbeşte înainte, să ştii cine eşti cu adevărat şi ce nevoi Pe care nu le poţi îndeplini singură le ai, să stii cât şi ce oferi celui de lângă tine. Aceste realizări nu le poţi obţine dând constant vina pe un om sau altul, pe sistem sau religie, pe morală sau etica socială ci analizându-ţi la rece acţiunile în situatia dată, plusurile şi minusurile în mod realist.
Toţi dar absolut Toţi, am susţinut asta şi-o voi susţine (cred) întotdeauna avem nevoie de căldură, afecţiune, securitate, aprobare şi nu în ultimul rând de: iubire.
Drama majorităţii femeilor apare atunci când nu sunt neapărat dorite, iar ele din prea multă dorinţă de protecţie şi afecţiune, ignoră semnele incepiente pe care un bărbat le conturează în mod subconştient celei care îi se oferă atunci când nu o vrea cu adevărat. Semnele sunt ascunse sub masca sincerităţii egoiste, sub cea a aroganţei, a neîncrederii vădite în sine, a victimizării care stârneşte mila, scuzele sunt atât de multe  şi bine ascunse încât, încă mă mai surprind şi pe mine .

Teama de a nu rămâne singure (ceea ce e o prostie) le face să-şi încalce orgoliile, să fie Ele dispuse permanent la compromisuri pentru că el nu ştie ce înseamnă compromis,să-l accepte aşa cum e (de cele mai multe este ori un narcisit deziluzional ori o ,,victimă” neînţeleasă care trebuie susţinută în dramă), iar aceste aspecte duc în mod sigur oricât s-ar lupta: la singurătate.

Lupta de unul singur este o lupta pierdută. Lupta în doi are toate şansele să devin triumf dacă ambii au determinare, empatie şi respect unul faţă de celălalt (aspecte care ţin de inteligenţa şi tăria de caracter ale fiecăruia).
Nefericirea femeii apare o dată cu realizarea faptului că bărbatul nu o doreşte suficient. Marea majoritate a femeilor cunoscute de mine au o predispoziţie clară în a dramatiza lucrurile devenind astfel ,,victimele bărbaţilor”.

Ele: Am făcut totul pentru el, nu înţeleg ce s-a întâmplat…

Întrebarea mea este: De ce ai făcut-o? De ce nu i-ai oferit exact ce-ţi oferă el ţie pentru a vedea cât e de plăcut ,,role-playiul”. Ţi-o iei o dată, ţi-o iei de două ori, dar fără supărare a treia oară, făcând exact acelaşi lucru o cam meriţi. (,,dumnezeu” e sadic).12074745_1009841219036464_6212115209195945032_n
Urăsc feminismul dar sunt femeie şi-am învăţat ce înseamnă respectul şi umilinţa atunci când îţi doreşti ceva sau pe cineva. Am învăţat că un bărbat adevărat şi matur oferă siguranţă şi confort, este sigur pe decizia lui cu privire la femeia care o vrea alături si luptă pentru ,,timp”, nu-l omoară, el este dispus la compromisuri pentru a-şi arăta recunoştinţa şi respectul, am învăţat că o femeie merită complimentată pentru ceea ce reprezintă şi oferă.
Îmi spunea D*** că abia aşteaptă acest articol şi-mi mulţumeşte că-mi e muza, iar ca ea cunosc N femei care oferă totul, neluând mare lucru. D*** în loc să te superi, întristezi şi enervezi, amuză-te, iar când vei cunoaşte pe cineva care-ţi va oferi exact ce ai nevoie o vreme mai îndelungată începe şi tu a-i arăta cu adevărat respect şi umilinţă. Până atunci, oferă-i doar mostre testându-l şi caută în continuare ceea ce-ţi lipseste, în altul. Nu mai vedea drame la tot pasul ci experienţe benefice pentru evoluţia proprie.

Un bărbat puternic care-şi datorează mare parte din muncă şi notorietate femeii de lângă el este Salvador Dali, un om pentru care, oricât de controversat ar fi (doar oamenii banali şi şterşi nu-s controversaţi) am un deosebit respect. Pentru a evolua cu adevărat lângă cineva ,nu doar femeia trebuie să fie deşteaptă  ci în egală măsură şi bărbatul.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s