Istoria PSD 1990-2017 şi nu numai…

La şedinţa de azi din Parlament (08.02.2017) cu privire la moţiunea de cenzură, Liviu Dragnea a susţinut că:

– Bugetul alocat pe anul acesta este unul minunat. Ar creşte salariile, bursele şi pensiile.

Discutând cu anumiţi oameni care susţin Bugetul PSD de anul acesta, am realizat că dînşii sunt în marea lor parte – Bugetari.
Asta înseamnă că aceşti oameni (strict cei cu care am vorbit, nu includ toată categoria bugetară aici, mai există şi oameni care analizează în perspectivă) sunt interesaţi strict de venitul lor, nefiind interesaţi:

– De unde provine venitul. (şi cine suferă pentru ca ,,acest buget minunat,, să poată funcţiona)

Vreau să clarific un aspect:
PSD-ul a fost la guvernare (cu majoritate) în mod direct: 10 ani de zile.
Indirect: 11 ani.

Voi chiar credeţi că acest buget fantomă care ajută unii oameni,  de bun simţ?media-148578045959688100

PSD a făcut istorie datorită naivităţii unor oameni, a lipsei lor de educaţie reală datorită minciunii propagandiste, (la toate alegerile au promis creşteri salariale şi de fiecare dată au avut motive să nu le onoreze.), manipulării şi a promisiunilor neonorate.

PSD-ul a reuşit să manipuleze cu brio următoarele categorii de oameni:

asistaţi social . În majoritatea satelor unde PSD câştigă constant alegerile, există mulţi asistaţi social. Asistaţii social de tip fantomă (discut de persoanele care pot munci, dat prefera sa traiasca de pe ajutoare sociale), votează la fiecare mandat cu PSD pentru că un guvern pro European, i-ar pune la muncă. (nu la întins mâna )
Unii bugetari. Oameni care vor ACUM bani de unde nu-s. PSD promite constant bani care nu există. Da, ne putem împrumuta şi putem lua bani de la alte bugete. Întrebarea este: Până când? (sau asta nu contează pentru voi, dragi bugetari care va gândiţi doar la ziua de mâine?)
pensionarii. Nu comentez.

.

Datorită faptului că majoritatea dintre noi am uitat firul istoriei, am sumarizat istoria politică a României de după 1990.

Vreau ca lumea să inteleaga că acest partid de guvernare a minţit, a fraudat, a atribuit VINA tot timpul altor oameni (sau altor formaţiuni politice) pentru tot răul făcut de ei, ne-a plasat din punct de vedere istoric în FUNDUL Europei.
Istoia arată acest aspect, nu părerile individuale.

                                          (Istoria PSD după anii 1990, pe scurt)

Intro:
În 1992- Ion Iliescu a format o aripa politică majoritară. Ea s-a numit: Frontul Democrat al Salvării Naţionale (FDSN) şi s-a desprins dintr-o formaţiune veche, anume: FSN.
(Frontul Salvării Naţionale (FSN) a fost o formaţiune politică, înregistrată în registrul partidelor politice în 6 februarie 1990, urmare a transformării în partid politic a Consiliului Frontului Salvării Naţionale, al cărui preşedinte a fost Ion Iliescu.) (1)
La o simplă adunare, reise că PSD (chiar şi în formă FSN, PDSR) a fost la guvernare în felul următor:

1990-1992
iliciÎn 1990, la celebrele alegeri din 20 mai – Duminica Orbului,
FSN a obţinut 66% din voturi şi a putut guverna liniştit timp de doi ani. Liniştit e un fel de a spune, pentru că mineriada din 1991 a fost, printre altele, o reglare de conturi în sânul partidului majoritar, care a dus la dărâmarea Guvernului Român şi înlocuirea acestuia cu Guvernul Stolojan – oct. 1991-nov 1992 (2)

1992 –1996

SENATORI - JURAMINT
Sub cabinetul Văcăroiu – criză generalizată, ultrastanga, producţie pe stoc, ţară în pragul
falimentului, moneda jonglata să rămână în echilibru de BNR. FDSN la putere.
1996- 1998
11190833-1091871078Guvernarea CDR – (Emil Constantinescu) a fost prima în care s-a discutat despre anticorupţie la nivel de isterie naţională. Emil Constantinescu a lansat şi relansat de vreo trei ori lupta anticorupţie, până în momentul în care s-a declarat învins de structuri şi s-a retras scârbit într-un colţ de umbră al istoriei din care nu va mai ieşi niciodată. (2)

1999 – 2000
mugur-isarescu-ovidiu-micsik
Guvernul Mugur Isărescu –
Ţara este stabilizată şi trece pe creştere economică datorită celui mai bun premier de până atunci, Mugur Isărescu.
Marile succese ale lui Adrian Năstasese datorează în bună măsură muncii acestui om.

2000 – 2004

În 7 septembrie 2000, PDSR, PSDR şi PUR, partid de orientare social-liberală, au constituit alianţa Polul Democraţiei Sociale din România.image-2011-05-18-8641046-70-adrian-nastase-ion-iliescu
La Conferinţia din 16 iunie 2001, s-a votat pentru fuziunea PDSR cu PSDR în baza Protocolului Politic convenit la 8 septembrie 2000 creându-se astfel un nou partid, PSD.
Guvernul Adrian Năstase

– După ce Guvernul Isărescu a poziţionat România pe linia de plutire, atât din punct de vedere economic cât şi strategic. Guvernul Adrian Năstase şi PSD-ul încărcarcă bugetele cu pomeni electorale şi anvelope groase de asistenţă socială.

2004 – 2008
tariceanuparlament-465x390
Cabinetele Tăriceanu – Cele 37 de procente obţinute de PSD şi PUR, mai multe chiar decât în 2000, nu au permis formarea unei majorităţi prin cooptarea celor de la PRM sau a UDMR-ului. (3)

2008 – 2012
asdasdasdasdasdasdasdasdasdasdasdasdasdasdasdasdasd

(23 decembrie 2009 – 9 februarie 2012) – Cele mai bune executive de după 1990. Ţara este trecută de Boc şi Băsescu printr-o mare criză şi e exemplu de reforma economică în Europa. Se reduc salariile bugetarilor, măsură fără care ajungeam la incapacitate de plăti şi nu se mai luau salarii la stat. Se încearcă tăierea pensiilor, atacată de USL la CCR, aşa căguvernul decide impozitarea pensiilor.
februarie 2012 – 27 aprilie 2012
Viaţă scurtă, MRU nu are timp să fac aproape nimic. Instransigent, integru, este receptat de întreagă clasa politică drept un pericol şi este demis.

Din 2012 au urmat cabinetele Ponta, adică PSD majoritar. (4)
nasii-si-finii

Un an a existat guvern tehnocrat – Cioloş.
Anul trecut nu au existat: promisiuni, drame, reproşuri, urlete, ţipete şi acuze.
Cred că s-a observat liniştea naţiunii din anul respectiv.

In alta ordine de idei:

NU înţeleg cum încă există unii oameni care consideră că vor avea beneficii pe termen LUNG, alături de PSD.

-Ca bugetar, asistat social, pensionar, întreabă-te:
De unde îmi măresc mie veniturile dacă forţa de muncă majoritară este plecată în străinătate?
De unde iau aceşti oameni din PSD bani, pentru a-mi da mie? (persoană care nu produc în mod direct venituri).

A gândi e gratuit, că nu suntem plante.

Surse:

1. https://ro.wikipedia.org/wiki/Partidul_Social_Democrat_(Rom%C3%A2nia)
În iulie 1993, FDSN a absorbit, prin fuziune, Partidul Republican, Partidul Cooperatist şi Partidul Socialist Democratic Român şi a devenit Partidul Democraţiei Sociale din România(PDSR).[4]
În 1994, PDSR a absorbit prin fuziune Partidul Solidarităţii Sociale (PSS), înfiinţat de Miron Mitrea cu un an înainte.[5]
În iulie 1999, PDSR a asimilat Partidul Protecţiei Sociale (PPS).[4]
În august 1999, PDSR a asimilat Partidul Naţional al Automobiliştilor.[6][7]
La dată de 16 iunie 2001, PDSR a fuzionat, prin absorbţie, cu Partidul Social-Democrat Român (PSDR), devenind Partidul Social Democrat PSD.[4][8]
În iulie 2003, PSD a asimilat Partidul Socialist al Muncii (PSM), înfiinţat de Ilie Verdeţ şi Partidul Socialist al Renaşterii Naţionale (PSRN), formaţiune desprinsă din PRM şicondusă de Ion Radu, fost viceprimar al Bucureştiului.

2. http://www.catavencii.ro/25-de-ani-de-alternanta-la-guvernare-si-tot-degeaba/

3.http://www.romanialibera.ro/politica/alegeri-locale-2016/ce-nu-spune-propaganda-psd-despre-guvernarea-tariceanu-356283

4. http://www.stareapresei.ro/fsn-fdsn-pdsr-psd/


Lasă un comentariu